توضیحات
پروتئین سویا ایزوله
هرچه درصد پروتئین بیشتر باشد کیفیت ان مطلوبتر است.
سویا ایزوله یکی از محصولات جانبی مهم و با ارزش است که در سال ۱۹۵۹ در مواد غذایی استفاده شد.
در گذشته این پروتئین چندان مورد توجه نبوده زیرا افزودن آن به فراورده های گوشتی اثر منفی بر عطر و طعم و رنگ میگذارد.
اخیرا پروتئین سویا محبوبیت زیادی پیدا کرده است به دلیل اینکه ایزوله سویا منبع مناسبی برای پروتئین است و از مهم ترین مواد اولیه در صنایعی چون گوشت ، انواع سس ها ، سوپ ها ، لبنیات ، نان ، میوه ها ، دسرها ، ماکارانی و… بکار میرود.
بسیاری از کشورها ادعای بهداشتی بودن غذاها با پروتئین سویا را تایید میکنند.
همچنین ایزوله سویا طعم خاصی از خود بروز نمیدهد و به دلیل حذف کربوهیدرات ها ، مصرف آن باعث نفخ شکم نمیشود.
پروتئین سویا ایزوله بدلیل نداشتن چربی و یا کلسترول یکی از پروتئین های مفید برای قلب میباشد.
کاربرد ایزوله سویا:
از این ماده در صنایع غذایی به دلیل افزایش میزان پروتئین ماده غذایی و ایجاد طعم شیرین و مطلوب و از نظر عملکردی نظیر امولسی فایری ، جذب آب و چربی و خصوصیات چسبندگی مورد استفاده قرار میگیرد.
به طور مثال از سویا یازوله در ماکارونی بدلیل افزایش ارزش غذایی ، افزایش قدرت جذب آب و کاهش حجم نشاسته ته نشین شده در هنگام پخت استفاده میشود.
در سوسیس و کالباس بدلیل خاصیت امولسی فایری ایزوله سویا و نگهداری آب باعث بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی میشود و در محصولات کم چربی گوشتی خصوصیات طعمی را بهبود میبخشد.
از پودر پروتئین ایزوله سویا در ناگت ها، سس ها ، سوپ ها ، بستنی ، لبنیات و…. به منظور ایجاد امولسیون ، تثبیت و اتصال چربی و آب ، کاهش چروکیدگی ، اتصال مواد به یکدیگر ، کنترل رطوبت ، کنترل بافت و تقویت پروتئین اضافه میشود.
همچنین در ساخت پودرهای مخصوص ماهیچه سازی در ورزشکاران نیز کاربرد دارد.
با توجه به اینکه ایزوله سویا ظرفیت نگهداری آب بیشتری نسبت به سویا کنسانتره دارد اما قیمت آن نیز بیشتر است.
پروتئین سویا ۵/۱ تا۵/۲ برابر وزن خود آب جذب میکند و در مواردی که نیاز به درصد گوشت کمتری است میتوان از این ماده استفاده نمود تا بجای تامین پروتئین حیوانی ، پروتئین گیاهی مصرف شود، این ماده جانشینی برای گوشت بوده و قیمت تمام شده آن ارزان تر میشود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.