توضیحات
سوربات پتاسیم با فرمول شیمیایی: C6H7KO2
شکل ظاهری سوربات پتاسیم: مادهای نمکی بیرنگ میباشد.
سوربات پتاسیم یک ماده شیمیایی و ضدکپک است و بهطور طبیعی در برخی توت ها وجود دارد. سوربات پتاسیم نمکی بیرنگ است که در آب حل میشود. در صنایع غذایی بهعنوان یک نگهدارنده کاربرد دارد.
از سوربات پتاسیم جهت جلوگیری از کپک قارچی و تخمیر شدن در پنیر، ماست، فرآورده های گوشتی و فراورده های آردی مانند کیک و کلوچه به کار میرود همچنین در نوشابهها نیز استفاده میشود. کاربرد اصلی آن در صنایع غذایی جهت افزایش عمر مفید محصول می باشد.
سوربات پتاسیم نگهدارنده در مقادیر مجاز سمی نبوده و در PH کمتر از شش بهترین اثر خودرا نشان میدهد. غلظت ضد میکروبی مؤثر سوربات در مواد غذایی 0/3ـ0/50 درصد است.
مطالعات مشخص کرده است که نقطه هدف این نگهدارنده در سلول میکروبی، آنزیمهای دارای سولفیدریل، سیستم فسفوریلاسیون اکسیداتیو و سیستم تنفسی سلول است سورباتها علاوه بر باکتری، از جوانه زدن اسپورها و رشد سلولهای رویشی نیز جلوگیری میکنند.
کاربرد سوربات پتاسیم در صنایع غذایی
سوربات پتاسیم در صنایع غذایی بهعنوان یک نگهدارنده کاربرد دارد و جهت جلوگیری از کپک قارچی و تخمیر شدن در پنیر، ماست، فرآورده های گوشتی و فراورده های آردی مانند کیک و کلوچه به کار میرود. همچنین در نوشابه نیز استفاده میشود. کاربرد اصلی آن در صنایع غذایی جهت افزایش عمر مفید محصول است. در تولید پنیر، مربا، محصولات نانوایی، نوشیدنیها، کره نباتی، سوسیس خشک و غیره استفاده میشود. محلول نسبتاً غلیظ این نمک مخمرها را منهدم میکند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.