افزودنی های مواد غذایی برای محصولات
مواد غذایی سالهاست که برای حفظ ، طعم دادن ، مخلوط کردن ، غلیظ شدن و رنگ آمیزی غذاها مورد استفاده قرار می گیرد و نقش مهمی در کاهش نواقص جدی تغذیه ای در بین مصرف کنندگان داشته است. این مواد همچنین به اطمینان از در دسترس بودن غذاهای خوش طعم ، مغذی ، ایمن ، راحت ، رنگارنگ و مقرون به صرفه که انتظارات مصرف کننده را در تمام طول سال برآورده می کنند ، کمک می کند.
خلاصه جدول زیر اجزای مواد غذایی معمول می باشد ، چرا از آنها استفاده می شود و چند نمونه از نام هایی که در برچسب های محصول یافت می شود. برخی از مواد افزودنی برای بیش از یک هدف استفاده می شود.
نوع ماده | عملکرد | مثال استفاده در | نام ها روی لیبل های محصول |
نگهدارنده ها | از هدر رفت مواد غذایی از باکتری ها ، کپک ها ، قارچ ها یا مخمرها جلوگیری می کند (ضد میکروب ها). کند کردن یا جلوگیری از تغییر رنگ ، عطر و طعم یا بافت و تأخیر در ترشیدگی (آنتی اکسیدان ها). حفظ طراوت | سس های میوه ای و ژله ای ، نوشیدنی ، غذاهای پخته شده ، گوشت پخته شده ، روغن و مارگارین ، غلات ، سس ، غذاهای میان وعده ، میوه و سبزیجات | اسید اسکوربیک ، اسید سیتریک ، بنزوات سدیم ، کلسیم پروپیونات ، سدیم اریتوربات ، سدیم نیتریت ، کلسیم سوربات ، کلسیم ، صربات پتاسیم ، BHA ، BHT ، EDTA ، توکوفرول ها (ویتامین E) |
شیرین کننده ها | شیرین کردن با یا بدون کالری اضافی | نوشیدنی ها ، غذاهای پخته شده ، شیرینی پزی ، قند روی میز ، جایگزین ها ، بسیاری از غذاهای فرآوری شده | ساکارز (قند) ، گلوکز ، فروکتوز ، سوربیتول ، مانیتول ، شربت ذرت ، شربت ذرت با فروکتوز بالا ، ساکارین ، آسپارتام ، ساکارالوز ، پتاسیم استسولفام (استسولفام-K) ، ناتام |
افزودنی رنگ | جبران از بین رفتن رنگ به دلیل قرار گرفتن در معرض نور ، هوا ، دمای بالا ، رطوبت و شرایط نگهداری . اصلاح تغییرات طبیعی در رنگ . تقویت رنگ های طبیعی در غذاهای بی رنگ | بسیاری از غذاهای فرآوری شده ، (آب نبات ، غذاهای میان وعده ، مارگارین ، پنیر ، نوشابه ، مربا / ژله ، ژلاتین ، پودینگ و پر کردن پای) | شماره های FD&C Blue 1 ، 2 ، FD&C Green No. 3 ، FD&C شماره های قرمز 3 و 40 ، FD&C شماره های زرد شماره 5 و 6 ، نارنجی B ، مرکبات قرمز شماره 2 ، عصاره آناتو ، بتاکاروتن ، عصاره پوست انگور ، |
طعم دهنده ها و ادویه ها | اضافه کردن طعم های خاص (طبیعی و مصنوعی) | پودینگ و فیلینگ و پای ، مخلوط دسر ژلاتین ، مخلوط کیک ، سس سالاد ، آب نبات ، نوشابه ، بستنی ، سس BBQ | طعم دهنده طبیعی ، طعم مصنوعی و ادویه جات ترشی جات |
تقویت کننده های طعم | تقویت طعم های موجود در غذاها (بدون ارائه عطر و طعم جداگانه خود) | بسیاری از غذاهای فرآوری شده | گلوتامات مونو سدیم (MSG) ، پروتئین سویا هیدرولیز ، عصاره مخمر اتولیزه ، گانیلات دی سدیم یا سولفات |
جایگزین های چربی (و اجزای فرمولاسیون مورد استفاده در جایگزینی چربی ها) | فراهم کننده بافت مورد انتظار و احساس مزه ی خامه ای در غذاهای کم چرب | غذاهای پخته شده ، سس ، دسرهای یخ زده ، شیرینی پزی ، مخلوط کیک و دسر ، محصولات لبنی | الیسترا ، ژل سلولز ، کاراگینان ، پلی دیستروز ، نشاسته غذایی اصلاح شده ، پروتئین سفیده تخم مرغ میکرو ذرات ، آدامس گوار ، آدامس زانتان ، کنسانتره پروتئین آب پنیر |
ماده مغذی | جایگزینی ویتامین ها و مواد معدنی از دست رفته در فرآوری (غنی سازی) ، اضافه کردن مواد مغذی که ممکن است در رژیم غذایی فاقد آن باشد (تقویت) | آرد ، نان ، غلات ، برنج ، ماکارونی ، مارگارین ، نمک ، شیر ، نوشیدنی های میوه ای ، میله های انرژی ، نوشیدنی های صبحانه فوری | تامین هیدروکلراید ، ریبوفلاوین (ویتامین B2) ، نیاسین ، نیاسین آمید ، فولات یا اسید فولیک ، بتا کاروتن ، یدید پتاسیم ، آهن یا سولفات آهن ، آلفا توکوفرول ها ، اسید اسکوربیک ، ویتامین D ، اسیدهای آمینه (L- تریپتوفان ، L-lysine ، L) -leucine ، L- متیونین) |
امولسیفایر | کمک به مخلوط کردن مواد ، جلوگیری از جداسازی ، استیبل سازی محصولات امولسیون شده ، کاهش چسبندگی ، کنترل بلورسازی ، حفظ مواد پراکنده و کمک به حل راحت محصولات | سس سالاد ، کره بادام زمینی ، شکلات ، مارگارین ، دسرهای یخ زده | لسیتین سویا ، مونو- و دی گلیسیریدها ، زرده تخم مرغ ، پلی سوربات ، مونوسترات سوربیتان |
تثبیت کننده ها و غلیظ کننده ها ، ترکیب کننده ها ، بافت دهنده ها | تولید یکنواخت ، بهبود احساس مزه | دسرهای منجمد ، لبنیات ، کیک ، مخلوط پودینگ و ژلاتین ، سس ، مربا و ژله ، سس | ژلاتین ، پکتین ، گوارگام ، کاراگینان ، زانتان گام ، (وی) |
عوامل کنترل pH و اسیدی کننده ها | کنترل کننده ی اسیدیته و قلیایی ، جلوگیری از خراب شدن | نوشیدنی ها ، دسرهای یخ زده ، شکلات ، غذاهای کنسرو شده با اسید کم ، بیکینگ پودر | اسید لاکتیک ، اسید سیتریک ، هیدروکسید آمونیوم ، کربنات سدیم |
عوامل مخمر | افزایش حجم غذاهای آماده | نان ها و دیگر غذاهای آماده | جوش شیرین ، مونو کلسیم فسفات ، کربنات کلسیم |
عوامل ضد کلوخه ای | نگهداری از غذاهای پودری و جلوگیری از جذب رطوبت | نمک ، بیکینگ پودر ، قند شیرینی پزی | سیلیکات کلسیم ، سیترات آمونیوم آهن ، دی اکسید سیلیکون |
عوامل حفظ رطوبت | حفظ رطوبت | نارگیل خرد شده ، مارشمالو ، آب نبات نرم ، شیرینی پزی | گلیسیرین ، سوربیتول |
مواد مغذی مخمر | تقویت رشد مخمر | نان ها و دیگر غذاهای آماده | سولفات کلسیم ، فسفات آمونیوم |
تقویت کننده خمیر | تولید خمیر با ثبات بیشتر | نان ها و دیگر غذاهای آماده | سولفات آمونیوم ، ازدی کربن آمید ، ال سیستئین |
عوامل سفت کننده | حفظ تردی و سفتی | میوه و سبزیجات فرآوری شده | کلرید کلسیم ، کلسیم لاکتات |
آماده سازی آنزیم | تعدیل پروتئین ها ، پلی ساکاریدها و چربی ها | پنیر ، لبنیات ، گوشت | آنزیم ها ، لاکتاز ، پاپائین ، رنت ، کیموزین |
گازها | به عنوان محرک ، گازساز یا کربن ساز | اسپری پخت و پز روغن ، خامه زده شده ، نوشابه های گازدار | دی اکسید کربن ، اکسید نیتروژن |